Op de vrije kavels kunt u geheel naar eigen wens en in uw opdracht een woning laten ontwerpen en bouwen. De grootte van de kavel is minimaal 600 m2, afhankelijk van uw wensen kunt u sommige kavels zo groot maken als u zelf wilt.

Als geïnteresseerde komt u altijd in gesprek met een van onze Vroondaaladviseurs. Zij beschikken over veel kennis en ervaring op het gebied van particulier opdrachtgeverschap en kunnen u ondersteunen met een persoonsgericht advies.

Er zijn vier verschillende woonsferen in Vroondaal Hofstedepark. Elke woonsfeer heeft haar eigen identiteit, gevormd door de gekozen architectuur. De villa’s in “het Park” vormen een statige wand langs het groen in een traditionele stijl. Voor de villa’s in “de Spiegel” is de relatie met het water belangrijk. In woonsfeer “de Hoogte” kunt u een villa realiseren onder moderne architectuur. En voor de kavels aan “het Goed” worden nauwelijks architectuurregels opgesteld.

Elke kavel heeft zijn eigen ‘Kavelpaspoort’. Dit paspoort geeft de randvoorwaarden aan voor het ontwerp van uw droomvilla. Denkt u bijvoorbeeld aan het uitgeefbare terrein, het te bebouwen vlak, de rooilijnen, en situering van bomenbeplanting en de toegepaste woonsfeer met bouwregels.

In de brochure vrije kavels en de handvatten van de architect vindt u uitgebreide informatie over het proces , de stappen die worden doorlopen en de randvoorwaarden voor de realisatie van de woning. Op de aanbodkaart vindt u alle beschikbare kavels met oppervlakte en prijs

Kavel aanbod
10 Tips bouwen eigen huis

Om u op weg te helpen hebben we een aantal tips samengesteld bij het kopen en bouwen van een kavel.

  • Zoek de kavel die bij u past, zowel qua afmeting, bezonning, ligging en bouwmogelijkheden.
  • Kies het proces dat bij u past. Wilt u met een architect werken of wilt u met een (catalogus-)bouwer werken? Een architect vraagt wellicht meer inzet en tijd van uzelf, maar leidt tot een uniek ontwerp naar uw specifieke wensen. Een catalogus-bouwer biedt meer zekerheid vooraf; u weet dan wat u krijgt en voor welke prijs.
  • Bedenk dat de keuze voor een proces met een architect niet per definitie betekent dat uw huis meer gaat kosten; er zijn talloze voorbeelden waar het omgekeerde waar is. Uw onderhandelingspositie is veel sterker als u vrij bent in de keuze van uw aannemer.
  • Ga oriënterende gesprekken aan met ca. drie architecten of (catalogus-) bouwers en kies daarna de partij waar u het beste gevoel bij hebt.
  • Maak een programma van eisen van uw woonwensen: oppervlakte van de woning/kavel, aantal kamers met maatvoering en kwalitatieve eisen zoals vides, erkers etc. Maar ook bijvoorbeeld de plaats van de keuken en andere belangrijke ruimtes (voorzijde, terraszijde).
  • Maak in de beginfase al een kostenraming die als uitgangspunt dient. Onderscheidt grondkosten, bouwkosten en bijkomende kosten. Deze raming vult u gedurende het proces steeds verder in.
  • Maak een planning zodat u zo snel mogelijk tot een concreet en haalbaar plan komt; reken erop dat de doorlooptijd van het hele proces ca. 1 ½ tot 2 jaar duurt voordat u er daadwerkelijk woont. De ontwerpfase (voor de vergunning) duurt ca. een half jaar.
  • Zorg dat u in een vroeg stadium uw financiering regelt; ervaring leert dat dit veel tijd vergt, ook als uw leencapaciteit voldoende is.
  • Zorg dat u een aannemer hebt met een woningborg garantie, dan weet u zeker dat uw huis wordt (af)gebouwd
  • Maak ter inspiratie en verduidelijking van uw wensen (huis en tuin) een moodboard, Zoek naar foto’s en plaatjes van huizen en interieurs die u aanspreken; kijk ook naar kleuren en materialen.
Inspiratie